Friday, January 21, 2011

wHat is todaY

Salam 1 Malaysia

What is today ???

Today is mY birthdaY!!!!!!!!!!

muahahah dah tue aku nie upenye hehhe…

Thanks pada sume yg wish kat kite semoga dimurahkan rezeki dipanjang kan umur dan mandapat kebahagian hidup didunia dan diakhirat .

Mak time kaseh coz call aYong pg tadi . ingat mak lupe … saYang sgt2 .. wanna hug u right now … mizz u mom ..

and mY family kat sungai Besar thanks wish pagi2 time kite ngah tido lg …

classmate roommate and housemate thanks … saYang korang la ..






Thursday, January 20, 2011

Mata nganTok xBoley tidoR

salam 1 malaysia ­­

Hari ini hari Jumaat yeahhhhhh esok cuti hujung minggu …

Mau pegi mana ya ??

Yes idea .. nak ajak mum g pasar kerek jap …

jalan2 cr makan wahhh best lame x p pasar …

Ok esok kire my big day gak ar hahah My birThdaY u….

Wah xmalu p announce kat blog wahhhh

Ermmm ase nak balik tp dak2 len x bagi xpela celebrate kat cnie je la huuuu ..

Erm jap g de kelas Cik Kaa kompem aku ngantok…

So jom tido dlu ..ZZzzZz

p/s : Jangan lupa bg hadiah birthday kita lalallalalalalala

Tuesday, January 18, 2011

♥ Tolong ingat kan aku !!!!!!!!!

Salam 1 Malaysia

Tolong ingat kan aku !!!!!!!!!

Aku terlupe itu je yg mampu aku ckp ..

Huaaa cam na nie aku x wat pe2 lg ….

Almost sume budak kelas aku dah buat ….

Hurmmmm xpe ade mase lg seb bek cuti khamis nie wehuuuuu

p/s : tolong ingatkan rakan2 anda sekiranya dia terlupe….

Monday, January 17, 2011

baNana Chocolate caKe

Salam 1 malaysia…..

Hurmm hari selasa yg indah tanpe sebarang gangguan aku mule manulis selepas sekian lame blog aku xdpt dibuka …. Hurmmm nak cter ape ye ?????

Weekend td we all sambut birthday my dad la n wish selamat berpencen kat die hahehhhe …

My dad dah 55 thun …. Wow sudah tua la!!!!!!!! Sudah patut timang cucu heyyyyy ape aku merepek nie gatal …

Focuss on de main topic ….

Erm aku x tau nak beli kek ape utk my dad coz die bukan suke sgt … yg aku tau die suke makan pisang goreng hurmmm xkn nak sambut ngan pisang goreng hurmmm so tyme usha kek nampak la banana Chocolate cake ..eiiii ade pisang la so pe lg trus call my mum n ckp nak beli Banana chocolate cake tetibe tgh I dok ckp ngan my mum dengan jari yg montel ini menudinh ke arah cake tue dengan tetibe mamat yg doksebelah aku nie terus amek kek tue … WTF !!!! owhhhh aku nampak dlu la …. K fine aku dengan muke toye trus tanye kak akak yg keje kat ctue ….

Lontaran suara yg mmg xmalu

“ akak banana chocolate cake 1 kg ade lg x ???”

akak tue jwb

“ owhh ade lg dik”

wahhh dengan bangge yess aku dpt … sampai kat kaunter mamat yg rembat kek aku tue ckp

“ td kate cake ni tgl 1”

hurmm dengan riak aku berkate lam hati

“ sape soh rembat kek aku PADAN MUKE KO” …

org tue selalu kate jgn sombong bongkak dngan org len t dpat balasan dr Allah …

Siap aku wat membership card kat kedai tue n dah byr nie tetibe kek aku plak kene REMBAT ngan customer len waaaaaaa kan Allah bg balasan on the spot hurmmmmm sekian lame mnunggu dapat la jugak kek yg baru akhir nyer

p/s : moral of the story

Jgn sesekali berbuat jahat kerana

balasan pasti menunggu di

kemudian hari x pon ON THE SPOT

Allah bg … sekian

NeneK ku saYang

Salam satu Malaysia

Ntah bape ati dah aku melepak lam umah nie .. yg pasti aku dah xde budget nak g jejalan lg. seb bek la papa ajak aku p kebun dpat gak la aku cari wet skit … walaupo terpaksa buang pelepah sawit yang penuh dengan onak dan duri .. buah sawit yg bushuk cam haram n kne kejar lembu pendek x bertuan yg haram disentuh hurmmmm ok la dari aku dok mmbesarkan badan aku yg mngembang cam tepung pau wahahahha….last2 pat la gak 50 ringgit hurmmm rezeki ckit pon tetap rezeki aku ari tue.

Sebenarnye nie citer aku sepanjang cuti sem aku . aku x leh nak bukak blog coz line x stabil pabila kekurangan sinaran gama sakti yg membolehkan aku on9 ahakzzz

Hurmmmm dis time aku ase tiap2 ary kot aku nagis … x sampai aty dok tgk nnk aku kne mrh ngan menantu die … nak wat cam ne lau dah tue pilihan die. Aku ajak dok umah mak aku die xnk.. nak dok kmpg gak …. Sekarang hurmmmmm xmo cter lgy … abes lappy aku lenjun ngan air mate …

saYa saYang NenEk

LamBat pOst hehehhe

Salam 1 Malaysia ..

Hari ini mungkin hari bersejarah aku, coz first time asenyer sambut hari raya aidiladha wif my ayah…

ermm dah umur 21 tahun baru merasa sume nie .. huhuuhu ade hikmah nyer aku demam time exam . x jadi balik kampong n trus beraya ngan ayah heheh hurey …

Menu of the day hahah:

Rendang kerang …Permintaan kakak ---- > sakit tgn kopek kerang ( kopek

ke kupas erm whatever janji ade )

Rending ayam --- > mak masukan daun pelik so my ayam taste like

ketam ….

Ketupat daun palas --- > actually aku teringat mase aku mule2 belajar nak

wat ketupat ….

Puas aku pujuk mak suh ajar tp mak wat x tau jer . ase nak nangis gak time tue tp aku cover hehhe n my ayah tetibe pujuk mak so mak pon ajar la aku tp sekali je la .

n aku pon try n error la maklumla keras lg jari jemari aku yg montel2 nie . nek lunyai daun kelape tu aku kerjakan ..

akhirnya siap !!!!!!!!!! 1 je la. Tp xsempat bg ayah tgk coz ayah dah balik PJ. Kerja cuti dah abes … so x pe taun depan wat lg … tp hurmmm dah 6 kali raye sampai la raye 2010 ayah x balik gak … die beraye kat PJ sorang2 hurmm akhir nye tercapai gak impian aku nak bg ayah rase ketupat yg aku buat sendiri taun nie …walaupun hanye ketupat daun palas

SYUKUR ALHAMDULILLAH TERIMA KASIH X TERHINGGA ATAS PEMBERIAN MU INI …

Friday, January 21, 2011

wHat is todaY

Salam 1 Malaysia

What is today ???

Today is mY birthdaY!!!!!!!!!!

muahahah dah tue aku nie upenye hehhe…

Thanks pada sume yg wish kat kite semoga dimurahkan rezeki dipanjang kan umur dan mandapat kebahagian hidup didunia dan diakhirat .

Mak time kaseh coz call aYong pg tadi . ingat mak lupe … saYang sgt2 .. wanna hug u right now … mizz u mom ..

and mY family kat sungai Besar thanks wish pagi2 time kite ngah tido lg …

classmate roommate and housemate thanks … saYang korang la ..






Thursday, January 20, 2011

Mata nganTok xBoley tidoR

salam 1 malaysia ­­

Hari ini hari Jumaat yeahhhhhh esok cuti hujung minggu …

Mau pegi mana ya ??

Yes idea .. nak ajak mum g pasar kerek jap …

jalan2 cr makan wahhh best lame x p pasar …

Ok esok kire my big day gak ar hahah My birThdaY u….

Wah xmalu p announce kat blog wahhhh

Ermmm ase nak balik tp dak2 len x bagi xpela celebrate kat cnie je la huuuu ..

Erm jap g de kelas Cik Kaa kompem aku ngantok…

So jom tido dlu ..ZZzzZz

p/s : Jangan lupa bg hadiah birthday kita lalallalalalalala

Tuesday, January 18, 2011

♥ Tolong ingat kan aku !!!!!!!!!

Salam 1 Malaysia

Tolong ingat kan aku !!!!!!!!!

Aku terlupe itu je yg mampu aku ckp ..

Huaaa cam na nie aku x wat pe2 lg ….

Almost sume budak kelas aku dah buat ….

Hurmmmm xpe ade mase lg seb bek cuti khamis nie wehuuuuu

p/s : tolong ingatkan rakan2 anda sekiranya dia terlupe….

Monday, January 17, 2011

baNana Chocolate caKe

Salam 1 malaysia…..

Hurmm hari selasa yg indah tanpe sebarang gangguan aku mule manulis selepas sekian lame blog aku xdpt dibuka …. Hurmmm nak cter ape ye ?????

Weekend td we all sambut birthday my dad la n wish selamat berpencen kat die hahehhhe …

My dad dah 55 thun …. Wow sudah tua la!!!!!!!! Sudah patut timang cucu heyyyyy ape aku merepek nie gatal …

Focuss on de main topic ….

Erm aku x tau nak beli kek ape utk my dad coz die bukan suke sgt … yg aku tau die suke makan pisang goreng hurmmm xkn nak sambut ngan pisang goreng hurmmm so tyme usha kek nampak la banana Chocolate cake ..eiiii ade pisang la so pe lg trus call my mum n ckp nak beli Banana chocolate cake tetibe tgh I dok ckp ngan my mum dengan jari yg montel ini menudinh ke arah cake tue dengan tetibe mamat yg doksebelah aku nie terus amek kek tue … WTF !!!! owhhhh aku nampak dlu la …. K fine aku dengan muke toye trus tanye kak akak yg keje kat ctue ….

Lontaran suara yg mmg xmalu

“ akak banana chocolate cake 1 kg ade lg x ???”

akak tue jwb

“ owhh ade lg dik”

wahhh dengan bangge yess aku dpt … sampai kat kaunter mamat yg rembat kek aku tue ckp

“ td kate cake ni tgl 1”

hurmm dengan riak aku berkate lam hati

“ sape soh rembat kek aku PADAN MUKE KO” …

org tue selalu kate jgn sombong bongkak dngan org len t dpat balasan dr Allah …

Siap aku wat membership card kat kedai tue n dah byr nie tetibe kek aku plak kene REMBAT ngan customer len waaaaaaa kan Allah bg balasan on the spot hurmmmmm sekian lame mnunggu dapat la jugak kek yg baru akhir nyer

p/s : moral of the story

Jgn sesekali berbuat jahat kerana

balasan pasti menunggu di

kemudian hari x pon ON THE SPOT

Allah bg … sekian

NeneK ku saYang

Salam satu Malaysia

Ntah bape ati dah aku melepak lam umah nie .. yg pasti aku dah xde budget nak g jejalan lg. seb bek la papa ajak aku p kebun dpat gak la aku cari wet skit … walaupo terpaksa buang pelepah sawit yang penuh dengan onak dan duri .. buah sawit yg bushuk cam haram n kne kejar lembu pendek x bertuan yg haram disentuh hurmmmm ok la dari aku dok mmbesarkan badan aku yg mngembang cam tepung pau wahahahha….last2 pat la gak 50 ringgit hurmmm rezeki ckit pon tetap rezeki aku ari tue.

Sebenarnye nie citer aku sepanjang cuti sem aku . aku x leh nak bukak blog coz line x stabil pabila kekurangan sinaran gama sakti yg membolehkan aku on9 ahakzzz

Hurmmmm dis time aku ase tiap2 ary kot aku nagis … x sampai aty dok tgk nnk aku kne mrh ngan menantu die … nak wat cam ne lau dah tue pilihan die. Aku ajak dok umah mak aku die xnk.. nak dok kmpg gak …. Sekarang hurmmmmm xmo cter lgy … abes lappy aku lenjun ngan air mate …

saYa saYang NenEk

LamBat pOst hehehhe

Salam 1 Malaysia ..

Hari ini mungkin hari bersejarah aku, coz first time asenyer sambut hari raya aidiladha wif my ayah…

ermm dah umur 21 tahun baru merasa sume nie .. huhuuhu ade hikmah nyer aku demam time exam . x jadi balik kampong n trus beraya ngan ayah heheh hurey …

Menu of the day hahah:

Rendang kerang …Permintaan kakak ---- > sakit tgn kopek kerang ( kopek

ke kupas erm whatever janji ade )

Rending ayam --- > mak masukan daun pelik so my ayam taste like

ketam ….

Ketupat daun palas --- > actually aku teringat mase aku mule2 belajar nak

wat ketupat ….

Puas aku pujuk mak suh ajar tp mak wat x tau jer . ase nak nangis gak time tue tp aku cover hehhe n my ayah tetibe pujuk mak so mak pon ajar la aku tp sekali je la .

n aku pon try n error la maklumla keras lg jari jemari aku yg montel2 nie . nek lunyai daun kelape tu aku kerjakan ..

akhirnya siap !!!!!!!!!! 1 je la. Tp xsempat bg ayah tgk coz ayah dah balik PJ. Kerja cuti dah abes … so x pe taun depan wat lg … tp hurmmm dah 6 kali raye sampai la raye 2010 ayah x balik gak … die beraye kat PJ sorang2 hurmm akhir nye tercapai gak impian aku nak bg ayah rase ketupat yg aku buat sendiri taun nie …walaupun hanye ketupat daun palas

SYUKUR ALHAMDULILLAH TERIMA KASIH X TERHINGGA ATAS PEMBERIAN MU INI …

Snow

wink saYa


ShoutMix chat widget

buble