Friday, July 29, 2011

Men Masak masak di Dapur

Ceplos Chumil menganas didapur


salam 1 malaysia

off day ...
ape lg membuta je la keje nyer hahahah bukan selalu dpt pon t dah masuk sem mane boley nak tido2 mcm nie hahahahha

entah knpe tetibe haty nie berbunga2 nak baca novel
thanks kak maz bg liza pinjam novel2 tue best sgt rasa bhgia mcm ade rama-rama terbang dlm perut hahhaa logik kah ermm

topik utama actually nak g tau yg tgn nie gtal nak men masak2 kat dapur tue
dah lme ase nye x lepas gian men masak2 nie

n ini la hasil nya tadaaaaaaaaaaa

Murtabak Cream Cracker hasil air tangan ingat air tgn bukan air basuh tgn or finger print juice














Monday, July 25, 2011

Dilanda ribut


Salam 1 Malaysia

Semalam dapat khabar dr kmpg ....
Sg Besar dilanda ribut ....
kejadian berlaku pd jam 1 pagi ...
bnyk kerosakan terutamanya
tanaman ,
rumah penduduk ,
gerai2 buah kat tepi jalan
dan sbgainya

termasuk la umah papa
hurmm alhamdulillah sume selamat juz bhagian dapur rosak teruk ...


bile boley balik kmpg jenguk mereka erk


Sunday, July 24, 2011

Mane Aci....aCi kat rumaH la ..


salam 1 Malaysia


topik kite hari ini

Auni & Amni eh sedap la na name nie ...

nama Auni ni sdp la ..nanti dpt baby boley letak nama nie la ...
xnk la nak letak Balqis Batrisya ...
eh mane boley kite dah chop dlu ...
sape dlu die dpt la
alo...
lau nak p kawen dlu ..
lex lu org masih muda la ..

ape yang special nye nama nie sampai nak berebut ...
Balqis bermakdus nama seorang ratu
Batrisya bermaksud cerdik, pintar

kesimpulannya Balqis Batrisya bermaksud Ratu yang cerdik





BALQIS BATRISYA
BBijaksana
AAmanah
LLemah-lembut
QQualiti
IIkhlas
SSuci
BBerdikari
AAlim
TTulus
RRamah
IIdealistik
SSetia
YYakin
AAbadi
Apa ada pada nama?

Saturday, July 23, 2011

Kerana Bola ....

salam 1 Malaysia


hoyehhh sdh make up blog ....
ade bubble2 suke pink gtue hahahh
ni sume gara2 perlawanan bola antara Singapore n Malaysia of coz la kan ....

Bila Malaysia start gol kdua abg2 kat cafe sume dah nek gler perghh first t yme tgk diorg happy cam tue ....

thanks sebab gol2 itu kerana saya dapt habis keje dengan cepat dpt berehat ngan tengan n dpt mgupdate blog mlm nie ....

hahhahah sukenye dlm haty ....












Wednesday, July 20, 2011

Buli MemBuli

salam 1 Malaysia


Buli ..... sape suke kne buli angkat tgn
kompem xde sorang pon yg suke
buli nie kat mane2 pon boley jd
kat rumah
sekolah
tempat kerja
or maybe kat tempat awam


ok dlu aku nie mangsa buli gak
sbb dah x thn kne buli aku plak jd pembuli
opssss x lah
aku kan budak baek ( sgt la )

first time kne buli aku diam but second time xde chance la
kompem ko yg kne balik
jgn nak men2 ngan aku
besfren aku je yng tau sape LIZA SAFFIAN yg sebenarnya
diam2 aku berisi
silap ari bulan mmg aku buli....

maybe persekitaran ynag buat aku jadi mcm nie
if aku berdiam diri sampai bile aku asyik nak kne pijak jer
hidup kne kuat jgn hidup bwh telunjuk org ...

n lagi 1 lau ko (means org2 tertentu) nak sound aku direct depan2 no hal aku x kesah but if aku x buat slh ko nak sound2 aku hrp maaf mmg ko yg kne maki balik ...


hahhaa bile angin x betul tidur x ckup sume bende aku nak tulis dah jd cam rojak la plak campur sana campur sini hahhaha

jam menunjukkan 3 .30 am selamat pg jom tido ....

CeriTa TerTunDa ...




Salam 1 Malaysia

bnyk cter mau story hr nie ....
busy sampai xde mase mau conteng2 blog hahahha


hr nie umah xde air alamak cam na nak mandi pe sume masuk keje tgh ary adoiiii
tanye punya tanye mak kate SY***s sdh kunci air kt bwh . abeh satu blok xde air .... seb bek mak ade simpan air dlm tong boley gak mandi td hahahha


NEED WATER RIGHT NOW






n td abg awang de bg 1 gud2 news ... die dpt baby dotdotdot......
mane boley bg tau hehheehe
abg abbas pnh gtau lau baby gurl name die "Nora Elena "
lau baby boy of coz la "Seth Tan @ Setan " x bek tau heheheh but both name are nice ...
nie sume gara2 drama NORA ELENA hahahahah
pape pon TAHNIAH.....

TAHNIAH ABG AWANG



SIARAN TERTUNDA


Jumaat lepas kuar date hehehe maklumla br dpt gaji hahahha
but xde la jimba2 sgt juz beli ape yg patut ja


first place of coz MAXIS center byr bill

n terus beli ticket movie Transformer Dark of The Moon


layan gak la movie nie
ape yg dihajat alhamdulillah dah dpt
new domo kun beg for me




Monday, July 11, 2011

Fb Oh Fb (ACCOUNT UNAVAILABLE )


♥ salam 1 Malaysia ♥
hurmm sdap2 aku ngah chat tetibe kuar senyap je member aku ....
rupe2 nyer kuar mende alah nie
ACCOUNT UNAVAILABLE
erghhhhh sabo je la

Saturday, July 9, 2011

Be Delicious ....


♥ salam 1 Malaysia ♥

saya mau.....
v


v


v


v

bukan awek nie



v

v

v

v

v

but yg nie ....
huhu sape mau belikan untuk saya angkat tgn ....





Friday, July 8, 2011

Kawan Baru SaYa...

♥ Salam 1 Malaysia ♥


ni kwn baru saya

No 1 : Sudah tentu saya
Babam
No 2: Yang nie Munirah ngan Mira
kakak & adik
walaupon mira keje kejap jer thanks Mira

No 3: Orang "muda"
maaf sy curi gambar dr fb abg khairul..
No 4: Yg berbaju putih tue abg awang
yang cam budak² tue abg ejoy ...

selamat dtg kwn² br ... seronok kerje ngan kamoo semua ...
pd yg laen minta maaf xdpt gmbr lg tp sy x lupe kamoo abg abbas , kak maz, abg lan, abg ronal , n x lupa pd cik jah ...

Selamat dtg .....

Thursday, July 7, 2011

Makan tYme....


♥ salam 1 Malaysia♥

hari ni mau introduce satu makanan yg bukan saja sedap mata memandang tp enak dimakan dan sgt mengeyangkan hahhaha....

lau korang jejalan kat area Ara Damansara try la singgah kat cafe Deli Oasis mknn kat ctu sgt sedap n berpatutan ....

makanan kat sebelah nie la favorite aku hahah nmpk sedap x ??? mmg sedap pon sekali makan nak lg but next tyme la coz ns goreng ni bnyk ayam die pon boley thn besar ....
p /s: lg best ...

Friday, July 29, 2011

Men Masak masak di Dapur

Ceplos Chumil menganas didapur


salam 1 malaysia

off day ...
ape lg membuta je la keje nyer hahahah bukan selalu dpt pon t dah masuk sem mane boley nak tido2 mcm nie hahahahha

entah knpe tetibe haty nie berbunga2 nak baca novel
thanks kak maz bg liza pinjam novel2 tue best sgt rasa bhgia mcm ade rama-rama terbang dlm perut hahhaa logik kah ermm

topik utama actually nak g tau yg tgn nie gtal nak men masak2 kat dapur tue
dah lme ase nye x lepas gian men masak2 nie

n ini la hasil nya tadaaaaaaaaaaa

Murtabak Cream Cracker hasil air tangan ingat air tgn bukan air basuh tgn or finger print juice














Monday, July 25, 2011

Dilanda ribut


Salam 1 Malaysia

Semalam dapat khabar dr kmpg ....
Sg Besar dilanda ribut ....
kejadian berlaku pd jam 1 pagi ...
bnyk kerosakan terutamanya
tanaman ,
rumah penduduk ,
gerai2 buah kat tepi jalan
dan sbgainya

termasuk la umah papa
hurmm alhamdulillah sume selamat juz bhagian dapur rosak teruk ...


bile boley balik kmpg jenguk mereka erk


Sunday, July 24, 2011

Mane Aci....aCi kat rumaH la ..


salam 1 Malaysia


topik kite hari ini

Auni & Amni eh sedap la na name nie ...

nama Auni ni sdp la ..nanti dpt baby boley letak nama nie la ...
xnk la nak letak Balqis Batrisya ...
eh mane boley kite dah chop dlu ...
sape dlu die dpt la
alo...
lau nak p kawen dlu ..
lex lu org masih muda la ..

ape yang special nye nama nie sampai nak berebut ...
Balqis bermakdus nama seorang ratu
Batrisya bermaksud cerdik, pintar

kesimpulannya Balqis Batrisya bermaksud Ratu yang cerdik





BALQIS BATRISYA
BBijaksana
AAmanah
LLemah-lembut
QQualiti
IIkhlas
SSuci
BBerdikari
AAlim
TTulus
RRamah
IIdealistik
SSetia
YYakin
AAbadi
Apa ada pada nama?

Saturday, July 23, 2011

Kerana Bola ....

salam 1 Malaysia


hoyehhh sdh make up blog ....
ade bubble2 suke pink gtue hahahh
ni sume gara2 perlawanan bola antara Singapore n Malaysia of coz la kan ....

Bila Malaysia start gol kdua abg2 kat cafe sume dah nek gler perghh first t yme tgk diorg happy cam tue ....

thanks sebab gol2 itu kerana saya dapt habis keje dengan cepat dpt berehat ngan tengan n dpt mgupdate blog mlm nie ....

hahhahah sukenye dlm haty ....












Wednesday, July 20, 2011

Buli MemBuli

salam 1 Malaysia


Buli ..... sape suke kne buli angkat tgn
kompem xde sorang pon yg suke
buli nie kat mane2 pon boley jd
kat rumah
sekolah
tempat kerja
or maybe kat tempat awam


ok dlu aku nie mangsa buli gak
sbb dah x thn kne buli aku plak jd pembuli
opssss x lah
aku kan budak baek ( sgt la )

first time kne buli aku diam but second time xde chance la
kompem ko yg kne balik
jgn nak men2 ngan aku
besfren aku je yng tau sape LIZA SAFFIAN yg sebenarnya
diam2 aku berisi
silap ari bulan mmg aku buli....

maybe persekitaran ynag buat aku jadi mcm nie
if aku berdiam diri sampai bile aku asyik nak kne pijak jer
hidup kne kuat jgn hidup bwh telunjuk org ...

n lagi 1 lau ko (means org2 tertentu) nak sound aku direct depan2 no hal aku x kesah but if aku x buat slh ko nak sound2 aku hrp maaf mmg ko yg kne maki balik ...


hahhaa bile angin x betul tidur x ckup sume bende aku nak tulis dah jd cam rojak la plak campur sana campur sini hahhaha

jam menunjukkan 3 .30 am selamat pg jom tido ....

CeriTa TerTunDa ...




Salam 1 Malaysia

bnyk cter mau story hr nie ....
busy sampai xde mase mau conteng2 blog hahahha


hr nie umah xde air alamak cam na nak mandi pe sume masuk keje tgh ary adoiiii
tanye punya tanye mak kate SY***s sdh kunci air kt bwh . abeh satu blok xde air .... seb bek mak ade simpan air dlm tong boley gak mandi td hahahha


NEED WATER RIGHT NOW






n td abg awang de bg 1 gud2 news ... die dpt baby dotdotdot......
mane boley bg tau hehheehe
abg abbas pnh gtau lau baby gurl name die "Nora Elena "
lau baby boy of coz la "Seth Tan @ Setan " x bek tau heheheh but both name are nice ...
nie sume gara2 drama NORA ELENA hahahahah
pape pon TAHNIAH.....

TAHNIAH ABG AWANG



SIARAN TERTUNDA


Jumaat lepas kuar date hehehe maklumla br dpt gaji hahahha
but xde la jimba2 sgt juz beli ape yg patut ja


first place of coz MAXIS center byr bill

n terus beli ticket movie Transformer Dark of The Moon


layan gak la movie nie
ape yg dihajat alhamdulillah dah dpt
new domo kun beg for me




Monday, July 11, 2011

Fb Oh Fb (ACCOUNT UNAVAILABLE )


♥ salam 1 Malaysia ♥
hurmm sdap2 aku ngah chat tetibe kuar senyap je member aku ....
rupe2 nyer kuar mende alah nie
ACCOUNT UNAVAILABLE
erghhhhh sabo je la

Saturday, July 9, 2011

Be Delicious ....


♥ salam 1 Malaysia ♥

saya mau.....
v


v


v


v

bukan awek nie



v

v

v

v

v

but yg nie ....
huhu sape mau belikan untuk saya angkat tgn ....





Friday, July 8, 2011

Kawan Baru SaYa...

♥ Salam 1 Malaysia ♥


ni kwn baru saya

No 1 : Sudah tentu saya
Babam
No 2: Yang nie Munirah ngan Mira
kakak & adik
walaupon mira keje kejap jer thanks Mira

No 3: Orang "muda"
maaf sy curi gambar dr fb abg khairul..
No 4: Yg berbaju putih tue abg awang
yang cam budak² tue abg ejoy ...

selamat dtg kwn² br ... seronok kerje ngan kamoo semua ...
pd yg laen minta maaf xdpt gmbr lg tp sy x lupe kamoo abg abbas , kak maz, abg lan, abg ronal , n x lupa pd cik jah ...

Selamat dtg .....

Thursday, July 7, 2011

Makan tYme....


♥ salam 1 Malaysia♥

hari ni mau introduce satu makanan yg bukan saja sedap mata memandang tp enak dimakan dan sgt mengeyangkan hahhaha....

lau korang jejalan kat area Ara Damansara try la singgah kat cafe Deli Oasis mknn kat ctu sgt sedap n berpatutan ....

makanan kat sebelah nie la favorite aku hahah nmpk sedap x ??? mmg sedap pon sekali makan nak lg but next tyme la coz ns goreng ni bnyk ayam die pon boley thn besar ....
p /s: lg best ...

Snow

wink saYa


ShoutMix chat widget

buble