Sunday, December 25, 2011

givemetimetobelikewhatyouwant





mood: disappointed-sad-angry- mixed feelings.

yes i do ....

but you can forced me

i will give what you want but not like this
you never realized that you're forcing me to be perfect like you wanted to.
i will try but if you still asking for it maybe i will never let it happen

give me time ....


Friday, December 23, 2011

Monday, December 12, 2011

rindu kamoo



Kenapa sekarang aku rindu
rindu sangat

masa dia ade aku selalu gaduh ngan die
masa aku study wat homework dia selalu temankan aku
bila hujan dia sanggup berhujan anta aku gi sekolah

bila aku x ati2 mase lintas jalan dia selalu marah aku
bila aku tengok tv die selalu dok kacau2 aku
dia selalu buat aku marah
tapi aku sayang dia
tapi sayang aku x sempat cakp kat dia yang aku sayang sgt kat dia
sempat ckp tapi masa tue dia dah x boleh buat apa2 lagi
dia hanya mampu pandang aku

nyesal aku g sekolah hari tu
andai hari tu aku tau itu kali terakhir jumpa dia
sumpah aku nak cakap aku sayang dia sangat2

maafkan nor ...
nor x sempat nak jaga mbah nang
nor sayang mbah nang
maafkan nor.....


nor rindu sgt ..........

pic credit to Atok google

Monday, November 21, 2011

AwaN HitaM sehitam haTi Bicara

pic credit to -->http://trick-tipsonline.blogspot.com




semangat yang hilang makin hilang hilang hilang dan hilang entah kemana
tercicir itu mungkin di tinggal itu tidak ....



belum puas mencari
dia datang , lagi lagi lagi lagi lagi lagi dan lagi
berkurang tidak bertambah itu pasti .....



masalah.....
pergi dikau menghilang mebawa diri


semangat .....
datang tanpa perlu dicari


makian kata-kata tidak bermoral pasti mencari cari dan terus mancari



bila hati bicara ...............

Friday, November 18, 2011

moral sungguh kan ...



Salam 1 Malaysia ...


pejam celik pejam celik -- dah nak nak sampai hujung sem dah...adessss mcm ne ley x sedar nie....

time2 nie ramai yg stress ngan assignment mid term test but bg aku leklu .....

date memanjang ngan boypren2 kesayangan ..... owhhh ayat mcm xde moral je kan

jgn x tau i mmg byk boypren .... n boypren no3 n no4 nie slalu memeningkan kepale aku ....
npe la time2 ni .... jeles la tue kan .... sedar la korg tue madu2 ja hahhahahhaha


jgn salah faham dengan ayt kurang bermoral disini

boypren no3 : itu laptop compaq saya ... selalu temankan saya search bahan utk wat assigment, online test n update blog n etc


boypren no4 : mid term test n assignment ... mmg memningkan kepale cam ner nak date dalam mgu yg sama nak plak date hr yg sama owhhhh disaster ......

so diharap kepad mereka yg berkata- UNTUNGLA bnyk boypren, anda silap .....


disaster u know..


sy bukan gugurl yg suke pasang bnyk n pada mase yg sama say bukan girlfriends yg ke 18

saya adalah awek diantara beribu awek yg bercouple ngan mereka berdua ini ....



sekian perihal boypren saya .....

credit to mr google



Sunday, November 13, 2011

Minggu Exam


salam 1 Malaysia

selamat menduduki SPM wat adik2 diluar sana x lupe kepada adik kesayangan KAKAK ..

selangkah sahaja lagi untuk menentukan siapa kamu dimasa akan dtg.. semoga kejayaan

mengiringi kamu semua.. mintaklah doa yg berterusan dr ibubapa dan guru2 untuk kejayaan

anda..dan jangan lupa jaga kesihatan dan keselamatan sepanjang minggu peperiksaan ini ....

n buat dia disana gud luck for your final exam



selamat menjadi bookworm hahahha


Friday, November 11, 2011

Adessss home sick right now






home sick even stay at home right now ....
it`s became a problem when semester break or mid term break like now
u know why ???
of coz dunno right ....

got problem if u have 3 HOUSE and 3 family waiting for u owhhh disaster
(but how lucky am i got 3 family in 1 time papa, mak and another mak )....

need to stay at least 1 day for each house how can i do that with limited time ....

hhahhaha only me now how to do that ....

reminder for my future mr Perfect get ready for it ...


gigih kan diri anda
belajar untuk sembunyikan mr2 EviL
kembalikan mr2 sunNy...

Saturday, November 5, 2011

Hari-hari Gigih


Salam 1 Malaysia
salam 1 Lebaran


Yeahhh mid sem break ....... terbaek double happiness maybe triple or etc bergantung pada mood kawe dehhh


hurmmmm since Jumaat sampai skunk nie busy memanjang
ade je mende nak buat kehkehkeh

what i've done: Friday mownink jumpe sama abang Long chumil

ptg : dengan gegeh pulang ke rumah
saturday Mownik : Anta wanita Gigih kat pudu sambil cr ticket balik kmpg...
yesss dpt sdh itu ticket .... n kat ctu ase mau cepuk sama itu budak kichik ..
lu ade bran ka mau marah kami depan org ramai sabar aku de thp gak .. jgn tanye la lau tampo laju2 ....erghhh nsb bek awek ko tue penyabo lau x dpt mkan ketupat lenyek ar aye t ...

dan2 aku nak balik jumpe awek 3 org nie
awek 1 : kak lau nak g KL central beli ticket kat cnie ker (PUDU)
adesss aku x tau @ kat cnie mmg xde jual ....hurmmm
aku : erm meh le akak anto g pon sehale ..

awek 1: x pe ker
aku : xpe ikut jela .....
sepanjang perjalanan aku dok mikir bhye budak nie , lau die ikut slah org mau kne jual dah le comei2 g 1 , kakak die nie pon menggong gak pe salah nyer jemput adik tue kat Pudu lau sesat ker kne culik ker kan ssh
( moral of the story for girls especially : tlg la jge diri leklok mase kuar makesure korg tau jalan sat g lau kne tipu cam ne ?)

sampai je umah

mak : yong kueh x buat gla adesss mak nie ingt buat dah xpe la, meh ler kite wat same2 akhir nyer 3 biji kek dpt gue siapkan tp kek jela lom lapis kan lg...

mlm lak ketupat daun palas sdh menanti yeahhhhh hebat non stop wat keje ...
dah tue ade aty lg update blog hurmmm gegeh sguh hari2 kawe nie dehh



sambung esok mate dah ngantok

Tuesday, October 25, 2011

Haqkimi Ruslan



Is the word "love" important?
I don't know but for me, you are more important.
Do you know why?
Because how can I say "I love you" if you're not here.


Love Quotes


distance doesn't ruin a relationship
you don't have to see someone everyday to be in love

Friday, October 21, 2011

Ting Tong


Salam 1 Malaysia



hokeyy hari bermalas-malasan seGLOBE hahahhah ting tong otak aku dr mlm td ....
hurmmm since i heard about that i can't stop thinking of it .... i thought that i can remove it from my brilliant brain but nope ....

just a nightmare for me ....

how to solve that damned thing ....
no idea arghhhh ...

so for the stupid boy who blackmailing my friends right now
please beware coz anything can happen to you not from me but from the upper there ....

wishing you enjoying you're life before go straight to the hell.....



Thursday, October 20, 2011

the best thing ever



salam 1 Malaysia




when i tell you that i Love u
i don't say it out of habit
or to make conversation
i say it to remind you that
you're the best thing that
ever happened to me ♥

p/s : the best thing ever Mr Chief.


Wednesday, October 19, 2011

Bam Xbape nak Center

Salam 1 Malaysia...


ouhhh mood x bpe nak center even though dak2 umah pgl aku "BAM CENTER"
Ramai yang demam n mule merepek nak makan itu ini ...

Kes pertama : Kerang Bakar ..
> mane nak dapat kerang bakar tgh hutan mcm nie ,
awek kandang nie pon satu asal la p letak lam menu lau bende tue xde dah kempunan kawan ni ha.




Kes kedua: Mentarang Bakar ..
> adoyai mane nak dpt natang nie ..
kat kampong banyak ler
lau duk kat puncak ape ade ..
hurmmm ko telan la ape yg ade


kes ke tiga : Buah nam-nam
> hahhh yg nie aku nak dr sem lepas g aku nak sgt mkn buah nie tp kat ne nak cr
dlu depan umah jiran aku bnyk ler tp skunk pokok tue pon dah x wujud
rindu plak kat buah tue huuuuuuuuuuuuu
hurmmmm tgk gambor pon jd la


p/s : gangguan emosi gara2 ngidam nak itu ini....
hurmmmm kalah ibu-ibu mengandung...
nasib la sape kawen ngan kitorang nanti hehhehehehh
(kegatalan lg gediksss di malam hari / pagi dahhh)




Saturday, October 15, 2011

butterfly in my stomach ...



Salam 1 Malaysia.....


butterfly in my stomach ....

pernah rase x macam ade rama-rama tengah terbang dalam perut …..

at that time usually u r very happy cam x kera dapar rose hehehhe

actually ade 2 type of these butterfly yg selalu berterbangan dlm perut which I call

Mr Sunny : Mr sunny selalu muncul time hati ngah berbunge² macam br dapat love letter on note from Dr Love heheheheh .. time tue la ase cam ade rama² berterbangan dengan happy nyer lam perut nie …

Mr Evil : Mr evil usually kuar time kite rase x bape nak happy ….cam panas jer aty nie kan . Biase la Mr evil nie seiring ngan problem Haty ….. hurmmm mcm Dr Love kite p bg love note kat patient len kan … hahhaahah x suka tau

Mood right now: Mr sunny ngah terbang dengan bahagia nyer ……



Thursday, October 6, 2011

♥New hot Stuff ( hot la kate nyer ) ♥

Salam 1 Malaysia

hokey dah lame x conteng² ... dah berhabuk ewwww ape nie siap bersawang² lg ...
nampak sgt kesibukan dsitu ( malas sbnrnye) hahahhahah


okey new sem ,new room, new story .....
nak cter per erk ????

hurmmm mestilah cerite² terbaru almaklumla lame dah tgn gatal nie x mnconteng kan ....

awal sem jer bnyk benor assignment yg lect bagi ... agak nyer nak membalas DENDAM x tanda assignment .. setiap kelas mesti de article review hummm pape hal pon kne wat gak kan ...
bile nak abes ngadap sume nie huuuuuu


new room & new house and of course new hell kitchen really² awesome ..
sume plak pandai masak hurmmm dap erhhhhhhhh.......
makin SEHAT le ...

itu makan dia

hahhaha k lah assignment dah melambak nie da.....




Tuesday, September 6, 2011

Hary Hari Bahagia

Salam 1 Malaysia ...


yeahhh lame ase nyer x menconteng2 ..huuuuuuuuuuuu

ase nye lom terlambat lagi untuk sy mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Dan batin kepada sume yg mengenali diri ini ... saya nak mintak maaf andai kata ada trkasar bhse atau terguris jiwe heeeeeee....


Maap ye 0-O..



kat cnie sy gak nak ucapkan Tahniah kepada Munir dan Fatymahnyg br shje mengikat tali pertunangan .... hahhhhh munir tlg la jge tiem tue baek2 jgn sampai dikebas org .....semoga bahagia sampai keakhir nya .....


nie gambar yg sempat dicuri dan diedit....heeeeeeeeee





Friday, August 26, 2011

Malas nak Balik Kampong..



gambar dari Incik Google
salam 1 Malaysia



Malas nak Balik Kampong...
mood : malas nak balik raya .

persoalan : asal plak hr tue bukan men happy over the exited nak balik ..

jawapan : hr tue happy but hari nie x se- happy hari semalam kelmarin dan sebelumnya ...

persoalan : ko nak balik ke x nak ??

jawapan : masti la balik ko nak aku jd cucu derhaka ker x ablik raya ....
x pasal2 kene telan lif terbukak lif terkatup....

persoalan : kan bagus mcm tue

jawapan : aku mmg bgus

persoalan : masuk lf tekan sendiri nmpk

jawapan : mesti la abeh ko nak tlg tekan hurmmmm jgn harap la


moral of the story : balik kmpg dan belajar untuk maaf kan org dipagi raya ....
hargai masa yang ada bersama mereka2 di sana ....



Friday, August 19, 2011

Balik raya

──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ ║▌║█║▌ PON-PON !!!!!!!!!!!~~~~ █║▌║▌│ ▌
▄▄▄▌▐██▌█ SAPE NK TUMPANG BALIK RAYA DOK BLKKG ▌
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀ o o O O O O

Wednesday, August 17, 2011

Apa jantina laptop anda?


Apa jantina laptop anda?

Jantan ke betina?

Cara nak tau:-

Buka "notepad", tulis CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU" pastu save as i love you.vbs , pastu tutup file tu dan double click file tu....nnt akan terdengar bunyi "i love you"....tentukan jantina computer anda melaui bunyi..tu je..selamat mencuba...


Dah tau komen kat bawah nie.


Kak mak nak ape ????

Salam 1 Malaysia

who ran to help me when i fell
and would some pretty story tell
or kiss the place to make it well
my mother

By ~ Ann Taylor




perbualan dua beradik di suatu petang :

Along : Kak mak nak ape erk dr kite ??
Kakak : Nape tanye ??
Along : Sebab mase aku dapat gaji first time keje kat kedai tue ,ade gak aku hulur kat mak tp mak x nk amek ...
Kakak : Ala mak bny duet la..
Along : Lau bnyk sekalipon x kn die xnk terime ...
Kakak: Betol gak duet tue mak suh bg kat kitorg kan
Along : Aah..
Kakak: Aku rase bukan itu yg mak nak la
Along : Ko rase mak nak ape ??
Kakak : Entah la aku mane tau
Along : Erm aku ase kan mak cume nak tgk kite berjaya dlm keadaan susah atau senang ..
Kakak : Maksud ko ??
Along : Ko x perasan ke mak selalu bg nasihat kat kite walaupon kite wat pekak telinge tp ape yg mak ckp tue betul die xnk kite jd mcm yg laen2 ...
Kakak : Abeh ape ko nak buat skunk ....
Along : Entah....
Kakak : Bengong nyer ayong buang air liur aku je ckp nagn ko ....
Along : hhehhehhehe



Tuesday, August 16, 2011

But why only one heart?


We were given: Two hands to hold. Two legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find.

Sunday, August 14, 2011

Senyum je Laaaaa (`_~)

Salam 1 Malaysia ....

hokey td Cik Sya tuan suh saya wat task dr SEGMEN PECAH PERUT ALEPRIDZ from sorang blogger . Nak tau sape die click muke chuMil kt bwh nie

V
V


mmg agak PELIK jawapan saya nak tau knpe
meh sy tunjuk

V
V

Aku cinta Siti Nurhaliza Sebab aku cemburu


perlu ke aku cinta kan Datuk Ct xmo la bermadu ngan Datuk K hehhe


anda teringin nak join? klik header ALEPRIDZ

aku nak kamo2 ni join:

Saturday, August 13, 2011

Kawan Teman @ Sahabat ...

Salam 1 Malaysia ...

Kawan Teman @ Sahabat .

Kawan tue bukan macam papan SKATEBOARD , blom men GILAP dah maen PIJAK

Kawan tue bukan macam men BOLA SEPAK blom dapat KEJAR dah dapat TENDANG

Kawan tue IBARAT men RAGBI blom dapat REBUT da dapat LINDUNG @ JAGE BAEK-BAEK

Kawan tue IBARAT cam JARI bile TERLUKA boleh DI UBAT, bile HILANG tiada GANTI

Jadi kepada para sahabat diluar sana hargailahsebuah persahabatan yang bermakne di DUNIA ini.



Friday, August 12, 2011

aKu yg Super Duper ChuMil

Salam 1 Malaysia

Yeahhh dah nak raya (* jgn perasan puasa pon br 13 hr ade haty nak raye )

tp mood raye mcm kureng ckit la ...Why ?? sebab dr aku tgk depan cermin besar lam bilik mak bdn aku semakin cHumil ( chumil ade mksud ) wahhhh
x semangat aku nak pkai bju raye nie sbb suke mkn mcm2 waktu buka arghhh tlg la control cki ciK LijaCapian oiiii...

aku nie jenis yg senang nak turunkan berat bdn n part yg aku x suke sgt senang jugak untuk naek semula ...masalah nie .. sape suruh ko x control mkn , stress je makn , happy je mkn ...mkn jela keje ko ye ....

tyme2 nie ade plak hamba Allah yg syor kan aku amek sejenis product utk turunkan berat badan dengan cara sihat ...

product ape???
Tada ...Slim Diet II @ SD II


Bagaimana SD II nie bertindak
Yeahh begini cara nya

Badan kite nie ade 2 sumber tenaga :
1-Tenaga dari makanan yang kite makan
2-Tenaga dari lemak yg terkumpul

Apabila kita kurangkan karbohidrat (gula ) badan secara semulajadi nya akan menghancurkan lemak . Jumlah yang mencetuskan penghancuran lemak dikenali sebagai Tahap Karbohidrat(CCL). Apabila lemak hancur , ketona dikeluarkan dan proses ini dipanggil Ketosis.
Ketosis di ukur dengan strip ujian kencing. Kimia ini baik utk manghancurkan lemak dan mengurangkan kelaparan.


Kelebihan program SD II
1~Diet sihat bagi menurunkan berat badan secara semula jadi.
2~Berkesan dan selamat
3~Melansingkan tubuh dan mendapat bentuk badan yang ideal .
4~Harapan baru bagi kawalan berta badan untuk jangkamasa panjang dan baik serta sihat.
5~Menyediakan bahan kandungan yang lengkap dan mencukupi seperti protien kualiti tinggi,vitamin dan mineral, serta elemen-elemen yang diperlukan tubuh secara seimbang.
6~Menghapuskan seluruh kandungan lemak terkumpul.
7~Kelihatan dan berasa lebig baik.
8~TIADA rasa LAPAR.
9~Tiada keasan yang memudaratkan.

bg orang2 yg chumil seperti saya boley la dapat kan product nie dr pengedar yg sah
boleh hubungi MAZ ditalian 013 3693001..

Kucing Kitten or Cat ...




Salam 1 Malaysia

sejak dok umah mak nie susah benor nak manje2 ngan kucing ....
maklumla umah tinggi melangit nie ssh ckit nak bela kucing ...
ok nak cerita ckit sal kucing nie

Topik nya : Kucing dan Islam
kenapa aku memilih topic nie ...ok aku nie suke sgt ngan kucing dr kecik smpai dah umur 22 tahun nie aku tetap suke kan kucing ....Ingat lagi mase form 6 ade kucing nie name nyer Ngeong pelik kan tp aku sgt syg kan kucing nie tiap2 pagi dalm kul 5 stgh kucing nie mesti masuk dlm bilik kejut kan aku bangun x tau lau ia sekadar kebetulan tp hakikat nya ya tiap2 pg ngeong gigit jari kaki utk kejutkan aku ....lg satu yg aku suke ngan ngeong bile aku ade kat kampus die x kn ade kat rumah tp bile aku balik nenek kate Ngeong nie mcm tau2 tuan nye balik ...Ngeong pon balik bile aku ade kat kampung ... tp sayang Ngeong dah xde ...hidup ke mati ker aku pon x tau . Ngeong aku rindu kucing mcm ko..
ok berbalik pd topic kite Kucing Dan Islam

Kucing dan Islam!

Islam itu syumul (lengkap), hinggakan panduan untuk berinteraksi dengan haiwan pun ada! Ya, sungguhpun tidak dinyatakan dengan jelas di dalam alQuran, tetapi banyak sangat peristiwa-peristiwa di zaman Rasulullah S.A.W mengenai haiwan, yang menjadi panduan kepada kita. Bukankah baginda itu sebaik-baik role model? Menyayangi haiwan, adalah sunnah Rasulullah. Islam sangat-sangat mengajar umatnya untuk mengasihani haiwan, terutamanya yang jinak seperti kucing. Namun, janganlah terlalu menyayangi haiwan sehingga mengatasi kasih sayang sesama manusia pula!

Kalau kita tengok, negara-negara maju seperti di kawasan Eropah mahupun di sebelah timur (Korea dan Jepun), keprihatinan terhadap haiwan amat dititikberatkan. Pusat-pusat pemeliharaan (adoption center), persatuan-persatuan membela nasib haiwan dan sebagainya ditubuhkan, dalam usaha memanifestasikan kasih sayang terhadap haiwan.

Barat mendakwa, seorang individu bernama Richard Martin adalah orang pertama di dunia yang membela haiwan, ketika dia menubuhkan Persatuan Anti-Kezaliman Haiwan pada tahun 1824. Tetapi mereka tidak tahu, jauh lebih lama dari itu, hampir 1500 tahun dahulu, Rasulullah telah terlebih dahulu mensyariatkan umat Islam untuk berlaku baik terhadap haiwan! Nak tahu kisahnya?

Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari, sesungguhnya Rasulullah pernah besabda:

"Seorang pelacur dari Bani Israel diampun dosanya oleh Allah dan dimasuknya ke syurga kerana ia bersimpati dengan seekor anjing yang kehausan air, lalu ia turun ke dalam telaga dan mengangkut air dengan kasutnya untuk diberi minum kepada anjing itu."

Subhanallah! Alangkah mulianya berbakti kepada haiwan, sehinggakan dosa yang begitu berat pun boleh diampunkan! Banyak aspek kita boleh lihat pada hadis ini. Pertamanya, wanita tersebut adalah pelaku dosa besar, iaitu berzina (pelacuran). Namun, bukan itu yang diambilkira, sebaliknya keikhlasan wanita tersebut. Wanita tersebut bersimpati dengan seekor anjing! Walaupun anjing merupakan binatang najis mughallazah, tetapi ia tidak bermaksud kita perlu memandang jijik terhadap binatang tersebut. Wanita tersebut tetap sudi membantu anjing tersebut! Itu keikhlasan yang pertama. Yang keduanya, “ia turun ke dalam telaga dan mengangkut air dengan kasutnya”! Ini menunjukkan, betapa nekad wanita tersebut untuk membantu si anjing yang kehausan. Jelaslah keikhlasan dan ikhtiar yang dilakukan wanita ini, yang datang dari hati yang suci, itulah yang menjadi sebab kepada pengampunan dosa beliau.

Dalam sebuah hadis yang lain pula, diriwayatkan oleh Ibnu Umar, Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud:

“Seorang wanita masuk Neraka kerana seekor kucing yang diikatnya. Dia tidak memberinya makan dan tidak membiarkannya makan serangga bumi.” Satu lagi kisah mengenai haiwan, iaitu kucing. Seorang wanita yang menzalimi kucing. Dia mengikat kucing tersebut, malah tidak memberi makan, dan tak bagi pula kucing tersebut cari makanan. Ini menunjukkan betapa keji dan kerasnya hati wanita ini. Dan neraka jualah tempat akhirnya.

Maka kita boleh lihat sendiri, betapa besarnya kelebihan menyayangi haiwan! Rasulullah tidak menyuruh kita bela haiwan tersebut smpai gemuk beranak pinak dan sebagainya, tetapi cukuplah sekadar mengasihani dan tidak menzalimi mereka.




Thursday, August 11, 2011

nocturnal

Salam 1 Malaysia

Nocturnal yeahhhhhh
jam menunjuk kan sdh pukul 1.54 pagi
wahhh smpai bile aku nak berjage nie

sesape yg minat nak upah aku jd guard pon boley tp gaji kne masyukk la
hahhaa
bnyk chantek muka ko cik LijaCapian
eh pompuan rupenye ade haty nak jd guard kunun mcm la ko berani sgt kene sergah manusia pon ko takut nie kan pulak mahluk ghaib hahahha ape aku merepek nie kembali ke main topic

ok aku nie de masalah cikit untuk tidur malam x tau la knp kan lau kat kampung tue kul 10 kompem aku dah tido ade org kate aku nie mabuk lampu hurmm ade ker ntah la org kate aku iye kan aje hehhehe...

mcm mane nak settle kan pron aku nie erk ...
jeng jeng jeng aku tau mcm ner nak kasi aku nie tidor lena hahha
guna lah Alpha Lipid Sleep Time




say gud2 bye2 too mizz imsomnia hahhaa

product nie kak maz yg promote kat aku die kate insyaallah dengan megamalkan susu nie masalah imsomnia tue ley hilang ... betol atu tidak nanti aku try hehheh...
ape yg ade dlm product nie kap erk aku nak bace balik brochure yg die bg kat cafe kelmarin

sat na nak baca nie ...

ok tada ...

ia mengandungi

1- protien yg unik : telah diproses khusus untuk meningkat kan kualiti tidur ..
( woww kualiti tidur nie yg aku cr selama nie )

2-Vitamin D : untuk ketenangan minda semasa tidur dan juga membantu penyerapan kalsium / phosphorus

3- Ada 3 jenis Magnesium : membantu merenggang ka otot dan membantu penyerapan kalsium.

4- Alpha Lipid : Bahan unik bio-aktif yang membantu meningkatkan tahap penyerapan bahan
aktif ke seluruh badan .

should try it or not ...maybe yes so kpd sesiapa yg ade masalah nocturnal or imsomnia nie especially student try this product for sweet dreams at nite ....

Kueh D`Bulan Ramadhan

Salam 1 Malaysia

Bulan Ramadhan sinonim ngan bulan untuk beribadah , namun ramai ynag mengaitkan nya dengan bulan Pesta Makanan .... huhhh maklumla tyme nie kan ade bnayak bazar yang menyediakna juadah untuk berbuka seperti lauk pauk air minuman hinga lah ke kueh mueh ...
bermacam2 kueh mueh yg ade mak lum la org mcm saya nie jarang duk negeri orang so mane nak kenal kueh2 nie sume tp kwn saya ade kenal kan mcm2 jenis kueh ...
nak tau ape tgk list nie hehhe

Perhatian, senarai Kuih yang merbahaya!

Kuih paling gangster = Lompat Tikam

















Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling keji = Taik Itik













Kuih bajet cute = Cek mek molek
Kuih untuk awet muda = Seri Muka
Kuih takut untuk dimakan = NAGAsari














Kuih paling ***** = doDOL (ini kuih ke?)
Kuih paling style = Kuih CARA
Kuih untuk mekap = Tepung Gomak
Kuih paling alim = Kuih Ketayap
Kuih berlagu = Qasidah
Kuih ala hispanic = Kuih Lopez
Kuih paling lembap = Kuih Siput
Kuih paling kaya = Jala Emas
Kuih paling jauh = Kuih Bulan
Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk
Kuih meletup/pengganas = Kuih Bom
Kuih suka pukul = Kuih Lompang
Kuih dalam zoo = Badak Berendam
Kuih yang dicipta oleh Sam Polis Trafik = Sampreeeeettttt
Kuih Mami Penang Lip Lap Lip Lap = Kuih Gelang
Kuih suka pow = Pau
Kuih kuat cikcur disebalik batu = Cucur Udangzzzzz
kuih yg bangun sendiri - kuih bangkit
kuih org x mandi = BAU-LU
kuih paling tenteram - kuih makmur
kuih paling banyak = kueh mueh
kueh bajet gebu = apam gebu


p/s : macam2 la manusia nie

Sunday, December 25, 2011

givemetimetobelikewhatyouwant





mood: disappointed-sad-angry- mixed feelings.

yes i do ....

but you can forced me

i will give what you want but not like this
you never realized that you're forcing me to be perfect like you wanted to.
i will try but if you still asking for it maybe i will never let it happen

give me time ....


Monday, December 12, 2011

rindu kamoo



Kenapa sekarang aku rindu
rindu sangat

masa dia ade aku selalu gaduh ngan die
masa aku study wat homework dia selalu temankan aku
bila hujan dia sanggup berhujan anta aku gi sekolah

bila aku x ati2 mase lintas jalan dia selalu marah aku
bila aku tengok tv die selalu dok kacau2 aku
dia selalu buat aku marah
tapi aku sayang dia
tapi sayang aku x sempat cakp kat dia yang aku sayang sgt kat dia
sempat ckp tapi masa tue dia dah x boleh buat apa2 lagi
dia hanya mampu pandang aku

nyesal aku g sekolah hari tu
andai hari tu aku tau itu kali terakhir jumpa dia
sumpah aku nak cakap aku sayang dia sangat2

maafkan nor ...
nor x sempat nak jaga mbah nang
nor sayang mbah nang
maafkan nor.....


nor rindu sgt ..........

pic credit to Atok google

Monday, November 21, 2011

AwaN HitaM sehitam haTi Bicara

pic credit to -->http://trick-tipsonline.blogspot.com




semangat yang hilang makin hilang hilang hilang dan hilang entah kemana
tercicir itu mungkin di tinggal itu tidak ....



belum puas mencari
dia datang , lagi lagi lagi lagi lagi lagi dan lagi
berkurang tidak bertambah itu pasti .....



masalah.....
pergi dikau menghilang mebawa diri


semangat .....
datang tanpa perlu dicari


makian kata-kata tidak bermoral pasti mencari cari dan terus mancari



bila hati bicara ...............

Friday, November 18, 2011

moral sungguh kan ...



Salam 1 Malaysia ...


pejam celik pejam celik -- dah nak nak sampai hujung sem dah...adessss mcm ne ley x sedar nie....

time2 nie ramai yg stress ngan assignment mid term test but bg aku leklu .....

date memanjang ngan boypren2 kesayangan ..... owhhh ayat mcm xde moral je kan

jgn x tau i mmg byk boypren .... n boypren no3 n no4 nie slalu memeningkan kepale aku ....
npe la time2 ni .... jeles la tue kan .... sedar la korg tue madu2 ja hahhahahhaha


jgn salah faham dengan ayt kurang bermoral disini

boypren no3 : itu laptop compaq saya ... selalu temankan saya search bahan utk wat assigment, online test n update blog n etc


boypren no4 : mid term test n assignment ... mmg memningkan kepale cam ner nak date dalam mgu yg sama nak plak date hr yg sama owhhhh disaster ......

so diharap kepad mereka yg berkata- UNTUNGLA bnyk boypren, anda silap .....


disaster u know..


sy bukan gugurl yg suke pasang bnyk n pada mase yg sama say bukan girlfriends yg ke 18

saya adalah awek diantara beribu awek yg bercouple ngan mereka berdua ini ....



sekian perihal boypren saya .....

credit to mr google



Sunday, November 13, 2011

Minggu Exam


salam 1 Malaysia

selamat menduduki SPM wat adik2 diluar sana x lupe kepada adik kesayangan KAKAK ..

selangkah sahaja lagi untuk menentukan siapa kamu dimasa akan dtg.. semoga kejayaan

mengiringi kamu semua.. mintaklah doa yg berterusan dr ibubapa dan guru2 untuk kejayaan

anda..dan jangan lupa jaga kesihatan dan keselamatan sepanjang minggu peperiksaan ini ....

n buat dia disana gud luck for your final exam



selamat menjadi bookworm hahahha


Friday, November 11, 2011

Adessss home sick right now






home sick even stay at home right now ....
it`s became a problem when semester break or mid term break like now
u know why ???
of coz dunno right ....

got problem if u have 3 HOUSE and 3 family waiting for u owhhh disaster
(but how lucky am i got 3 family in 1 time papa, mak and another mak )....

need to stay at least 1 day for each house how can i do that with limited time ....

hhahhaha only me now how to do that ....

reminder for my future mr Perfect get ready for it ...


gigih kan diri anda
belajar untuk sembunyikan mr2 EviL
kembalikan mr2 sunNy...

Saturday, November 5, 2011

Hari-hari Gigih


Salam 1 Malaysia
salam 1 Lebaran


Yeahhh mid sem break ....... terbaek double happiness maybe triple or etc bergantung pada mood kawe dehhh


hurmmmm since Jumaat sampai skunk nie busy memanjang
ade je mende nak buat kehkehkeh

what i've done: Friday mownink jumpe sama abang Long chumil

ptg : dengan gegeh pulang ke rumah
saturday Mownik : Anta wanita Gigih kat pudu sambil cr ticket balik kmpg...
yesss dpt sdh itu ticket .... n kat ctu ase mau cepuk sama itu budak kichik ..
lu ade bran ka mau marah kami depan org ramai sabar aku de thp gak .. jgn tanye la lau tampo laju2 ....erghhh nsb bek awek ko tue penyabo lau x dpt mkan ketupat lenyek ar aye t ...

dan2 aku nak balik jumpe awek 3 org nie
awek 1 : kak lau nak g KL central beli ticket kat cnie ker (PUDU)
adesss aku x tau @ kat cnie mmg xde jual ....hurmmm
aku : erm meh le akak anto g pon sehale ..

awek 1: x pe ker
aku : xpe ikut jela .....
sepanjang perjalanan aku dok mikir bhye budak nie , lau die ikut slah org mau kne jual dah le comei2 g 1 , kakak die nie pon menggong gak pe salah nyer jemput adik tue kat Pudu lau sesat ker kne culik ker kan ssh
( moral of the story for girls especially : tlg la jge diri leklok mase kuar makesure korg tau jalan sat g lau kne tipu cam ne ?)

sampai je umah

mak : yong kueh x buat gla adesss mak nie ingt buat dah xpe la, meh ler kite wat same2 akhir nyer 3 biji kek dpt gue siapkan tp kek jela lom lapis kan lg...

mlm lak ketupat daun palas sdh menanti yeahhhhh hebat non stop wat keje ...
dah tue ade aty lg update blog hurmmm gegeh sguh hari2 kawe nie dehh



sambung esok mate dah ngantok

Tuesday, October 25, 2011

Haqkimi Ruslan



Is the word "love" important?
I don't know but for me, you are more important.
Do you know why?
Because how can I say "I love you" if you're not here.


Love Quotes


distance doesn't ruin a relationship
you don't have to see someone everyday to be in love

Friday, October 21, 2011

Ting Tong


Salam 1 Malaysia



hokeyy hari bermalas-malasan seGLOBE hahahhah ting tong otak aku dr mlm td ....
hurmmm since i heard about that i can't stop thinking of it .... i thought that i can remove it from my brilliant brain but nope ....

just a nightmare for me ....

how to solve that damned thing ....
no idea arghhhh ...

so for the stupid boy who blackmailing my friends right now
please beware coz anything can happen to you not from me but from the upper there ....

wishing you enjoying you're life before go straight to the hell.....



Thursday, October 20, 2011

the best thing ever



salam 1 Malaysia




when i tell you that i Love u
i don't say it out of habit
or to make conversation
i say it to remind you that
you're the best thing that
ever happened to me ♥

p/s : the best thing ever Mr Chief.


Wednesday, October 19, 2011

Bam Xbape nak Center

Salam 1 Malaysia...


ouhhh mood x bpe nak center even though dak2 umah pgl aku "BAM CENTER"
Ramai yang demam n mule merepek nak makan itu ini ...

Kes pertama : Kerang Bakar ..
> mane nak dapat kerang bakar tgh hutan mcm nie ,
awek kandang nie pon satu asal la p letak lam menu lau bende tue xde dah kempunan kawan ni ha.




Kes kedua: Mentarang Bakar ..
> adoyai mane nak dpt natang nie ..
kat kampong banyak ler
lau duk kat puncak ape ade ..
hurmmm ko telan la ape yg ade


kes ke tiga : Buah nam-nam
> hahhh yg nie aku nak dr sem lepas g aku nak sgt mkn buah nie tp kat ne nak cr
dlu depan umah jiran aku bnyk ler tp skunk pokok tue pon dah x wujud
rindu plak kat buah tue huuuuuuuuuuuuu
hurmmmm tgk gambor pon jd la


p/s : gangguan emosi gara2 ngidam nak itu ini....
hurmmmm kalah ibu-ibu mengandung...
nasib la sape kawen ngan kitorang nanti hehhehehehh
(kegatalan lg gediksss di malam hari / pagi dahhh)




Saturday, October 15, 2011

butterfly in my stomach ...



Salam 1 Malaysia.....


butterfly in my stomach ....

pernah rase x macam ade rama-rama tengah terbang dalam perut …..

at that time usually u r very happy cam x kera dapar rose hehehhe

actually ade 2 type of these butterfly yg selalu berterbangan dlm perut which I call

Mr Sunny : Mr sunny selalu muncul time hati ngah berbunge² macam br dapat love letter on note from Dr Love heheheheh .. time tue la ase cam ade rama² berterbangan dengan happy nyer lam perut nie …

Mr Evil : Mr evil usually kuar time kite rase x bape nak happy ….cam panas jer aty nie kan . Biase la Mr evil nie seiring ngan problem Haty ….. hurmmm mcm Dr Love kite p bg love note kat patient len kan … hahhaahah x suka tau

Mood right now: Mr sunny ngah terbang dengan bahagia nyer ……



Thursday, October 6, 2011

♥New hot Stuff ( hot la kate nyer ) ♥

Salam 1 Malaysia

hokey dah lame x conteng² ... dah berhabuk ewwww ape nie siap bersawang² lg ...
nampak sgt kesibukan dsitu ( malas sbnrnye) hahahhahah


okey new sem ,new room, new story .....
nak cter per erk ????

hurmmm mestilah cerite² terbaru almaklumla lame dah tgn gatal nie x mnconteng kan ....

awal sem jer bnyk benor assignment yg lect bagi ... agak nyer nak membalas DENDAM x tanda assignment .. setiap kelas mesti de article review hummm pape hal pon kne wat gak kan ...
bile nak abes ngadap sume nie huuuuuu


new room & new house and of course new hell kitchen really² awesome ..
sume plak pandai masak hurmmm dap erhhhhhhhh.......
makin SEHAT le ...

itu makan dia

hahhaha k lah assignment dah melambak nie da.....




Tuesday, September 6, 2011

Hary Hari Bahagia

Salam 1 Malaysia ...


yeahhh lame ase nyer x menconteng2 ..huuuuuuuuuuuu

ase nye lom terlambat lagi untuk sy mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Dan batin kepada sume yg mengenali diri ini ... saya nak mintak maaf andai kata ada trkasar bhse atau terguris jiwe heeeeeee....


Maap ye 0-O..



kat cnie sy gak nak ucapkan Tahniah kepada Munir dan Fatymahnyg br shje mengikat tali pertunangan .... hahhhhh munir tlg la jge tiem tue baek2 jgn sampai dikebas org .....semoga bahagia sampai keakhir nya .....


nie gambar yg sempat dicuri dan diedit....heeeeeeeeee





Friday, August 26, 2011

Malas nak Balik Kampong..



gambar dari Incik Google
salam 1 Malaysia



Malas nak Balik Kampong...
mood : malas nak balik raya .

persoalan : asal plak hr tue bukan men happy over the exited nak balik ..

jawapan : hr tue happy but hari nie x se- happy hari semalam kelmarin dan sebelumnya ...

persoalan : ko nak balik ke x nak ??

jawapan : masti la balik ko nak aku jd cucu derhaka ker x ablik raya ....
x pasal2 kene telan lif terbukak lif terkatup....

persoalan : kan bagus mcm tue

jawapan : aku mmg bgus

persoalan : masuk lf tekan sendiri nmpk

jawapan : mesti la abeh ko nak tlg tekan hurmmmm jgn harap la


moral of the story : balik kmpg dan belajar untuk maaf kan org dipagi raya ....
hargai masa yang ada bersama mereka2 di sana ....



Friday, August 19, 2011

Balik raya

──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ ║▌║█║▌ PON-PON !!!!!!!!!!!~~~~ █║▌║▌│ ▌
▄▄▄▌▐██▌█ SAPE NK TUMPANG BALIK RAYA DOK BLKKG ▌
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀ o o O O O O

Wednesday, August 17, 2011

Apa jantina laptop anda?


Apa jantina laptop anda?

Jantan ke betina?

Cara nak tau:-

Buka "notepad", tulis CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU" pastu save as i love you.vbs , pastu tutup file tu dan double click file tu....nnt akan terdengar bunyi "i love you"....tentukan jantina computer anda melaui bunyi..tu je..selamat mencuba...


Dah tau komen kat bawah nie.


Kak mak nak ape ????

Salam 1 Malaysia

who ran to help me when i fell
and would some pretty story tell
or kiss the place to make it well
my mother

By ~ Ann Taylor




perbualan dua beradik di suatu petang :

Along : Kak mak nak ape erk dr kite ??
Kakak : Nape tanye ??
Along : Sebab mase aku dapat gaji first time keje kat kedai tue ,ade gak aku hulur kat mak tp mak x nk amek ...
Kakak : Ala mak bny duet la..
Along : Lau bnyk sekalipon x kn die xnk terime ...
Kakak: Betol gak duet tue mak suh bg kat kitorg kan
Along : Aah..
Kakak: Aku rase bukan itu yg mak nak la
Along : Ko rase mak nak ape ??
Kakak : Entah la aku mane tau
Along : Erm aku ase kan mak cume nak tgk kite berjaya dlm keadaan susah atau senang ..
Kakak : Maksud ko ??
Along : Ko x perasan ke mak selalu bg nasihat kat kite walaupon kite wat pekak telinge tp ape yg mak ckp tue betul die xnk kite jd mcm yg laen2 ...
Kakak : Abeh ape ko nak buat skunk ....
Along : Entah....
Kakak : Bengong nyer ayong buang air liur aku je ckp nagn ko ....
Along : hhehhehhehe



Tuesday, August 16, 2011

But why only one heart?


We were given: Two hands to hold. Two legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find.

Sunday, August 14, 2011

Senyum je Laaaaa (`_~)

Salam 1 Malaysia ....

hokey td Cik Sya tuan suh saya wat task dr SEGMEN PECAH PERUT ALEPRIDZ from sorang blogger . Nak tau sape die click muke chuMil kt bwh nie

V
V


mmg agak PELIK jawapan saya nak tau knpe
meh sy tunjuk

V
V

Aku cinta Siti Nurhaliza Sebab aku cemburu


perlu ke aku cinta kan Datuk Ct xmo la bermadu ngan Datuk K hehhe


anda teringin nak join? klik header ALEPRIDZ

aku nak kamo2 ni join:

Saturday, August 13, 2011

Kawan Teman @ Sahabat ...

Salam 1 Malaysia ...

Kawan Teman @ Sahabat .

Kawan tue bukan macam papan SKATEBOARD , blom men GILAP dah maen PIJAK

Kawan tue bukan macam men BOLA SEPAK blom dapat KEJAR dah dapat TENDANG

Kawan tue IBARAT men RAGBI blom dapat REBUT da dapat LINDUNG @ JAGE BAEK-BAEK

Kawan tue IBARAT cam JARI bile TERLUKA boleh DI UBAT, bile HILANG tiada GANTI

Jadi kepada para sahabat diluar sana hargailahsebuah persahabatan yang bermakne di DUNIA ini.



Friday, August 12, 2011

aKu yg Super Duper ChuMil

Salam 1 Malaysia

Yeahhh dah nak raya (* jgn perasan puasa pon br 13 hr ade haty nak raye )

tp mood raye mcm kureng ckit la ...Why ?? sebab dr aku tgk depan cermin besar lam bilik mak bdn aku semakin cHumil ( chumil ade mksud ) wahhhh
x semangat aku nak pkai bju raye nie sbb suke mkn mcm2 waktu buka arghhh tlg la control cki ciK LijaCapian oiiii...

aku nie jenis yg senang nak turunkan berat bdn n part yg aku x suke sgt senang jugak untuk naek semula ...masalah nie .. sape suruh ko x control mkn , stress je makn , happy je mkn ...mkn jela keje ko ye ....

tyme2 nie ade plak hamba Allah yg syor kan aku amek sejenis product utk turunkan berat badan dengan cara sihat ...

product ape???
Tada ...Slim Diet II @ SD II


Bagaimana SD II nie bertindak
Yeahh begini cara nya

Badan kite nie ade 2 sumber tenaga :
1-Tenaga dari makanan yang kite makan
2-Tenaga dari lemak yg terkumpul

Apabila kita kurangkan karbohidrat (gula ) badan secara semulajadi nya akan menghancurkan lemak . Jumlah yang mencetuskan penghancuran lemak dikenali sebagai Tahap Karbohidrat(CCL). Apabila lemak hancur , ketona dikeluarkan dan proses ini dipanggil Ketosis.
Ketosis di ukur dengan strip ujian kencing. Kimia ini baik utk manghancurkan lemak dan mengurangkan kelaparan.


Kelebihan program SD II
1~Diet sihat bagi menurunkan berat badan secara semula jadi.
2~Berkesan dan selamat
3~Melansingkan tubuh dan mendapat bentuk badan yang ideal .
4~Harapan baru bagi kawalan berta badan untuk jangkamasa panjang dan baik serta sihat.
5~Menyediakan bahan kandungan yang lengkap dan mencukupi seperti protien kualiti tinggi,vitamin dan mineral, serta elemen-elemen yang diperlukan tubuh secara seimbang.
6~Menghapuskan seluruh kandungan lemak terkumpul.
7~Kelihatan dan berasa lebig baik.
8~TIADA rasa LAPAR.
9~Tiada keasan yang memudaratkan.

bg orang2 yg chumil seperti saya boley la dapat kan product nie dr pengedar yg sah
boleh hubungi MAZ ditalian 013 3693001..

Kucing Kitten or Cat ...




Salam 1 Malaysia

sejak dok umah mak nie susah benor nak manje2 ngan kucing ....
maklumla umah tinggi melangit nie ssh ckit nak bela kucing ...
ok nak cerita ckit sal kucing nie

Topik nya : Kucing dan Islam
kenapa aku memilih topic nie ...ok aku nie suke sgt ngan kucing dr kecik smpai dah umur 22 tahun nie aku tetap suke kan kucing ....Ingat lagi mase form 6 ade kucing nie name nyer Ngeong pelik kan tp aku sgt syg kan kucing nie tiap2 pagi dalm kul 5 stgh kucing nie mesti masuk dlm bilik kejut kan aku bangun x tau lau ia sekadar kebetulan tp hakikat nya ya tiap2 pg ngeong gigit jari kaki utk kejutkan aku ....lg satu yg aku suke ngan ngeong bile aku ade kat kampus die x kn ade kat rumah tp bile aku balik nenek kate Ngeong nie mcm tau2 tuan nye balik ...Ngeong pon balik bile aku ade kat kampung ... tp sayang Ngeong dah xde ...hidup ke mati ker aku pon x tau . Ngeong aku rindu kucing mcm ko..
ok berbalik pd topic kite Kucing Dan Islam

Kucing dan Islam!

Islam itu syumul (lengkap), hinggakan panduan untuk berinteraksi dengan haiwan pun ada! Ya, sungguhpun tidak dinyatakan dengan jelas di dalam alQuran, tetapi banyak sangat peristiwa-peristiwa di zaman Rasulullah S.A.W mengenai haiwan, yang menjadi panduan kepada kita. Bukankah baginda itu sebaik-baik role model? Menyayangi haiwan, adalah sunnah Rasulullah. Islam sangat-sangat mengajar umatnya untuk mengasihani haiwan, terutamanya yang jinak seperti kucing. Namun, janganlah terlalu menyayangi haiwan sehingga mengatasi kasih sayang sesama manusia pula!

Kalau kita tengok, negara-negara maju seperti di kawasan Eropah mahupun di sebelah timur (Korea dan Jepun), keprihatinan terhadap haiwan amat dititikberatkan. Pusat-pusat pemeliharaan (adoption center), persatuan-persatuan membela nasib haiwan dan sebagainya ditubuhkan, dalam usaha memanifestasikan kasih sayang terhadap haiwan.

Barat mendakwa, seorang individu bernama Richard Martin adalah orang pertama di dunia yang membela haiwan, ketika dia menubuhkan Persatuan Anti-Kezaliman Haiwan pada tahun 1824. Tetapi mereka tidak tahu, jauh lebih lama dari itu, hampir 1500 tahun dahulu, Rasulullah telah terlebih dahulu mensyariatkan umat Islam untuk berlaku baik terhadap haiwan! Nak tahu kisahnya?

Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari, sesungguhnya Rasulullah pernah besabda:

"Seorang pelacur dari Bani Israel diampun dosanya oleh Allah dan dimasuknya ke syurga kerana ia bersimpati dengan seekor anjing yang kehausan air, lalu ia turun ke dalam telaga dan mengangkut air dengan kasutnya untuk diberi minum kepada anjing itu."

Subhanallah! Alangkah mulianya berbakti kepada haiwan, sehinggakan dosa yang begitu berat pun boleh diampunkan! Banyak aspek kita boleh lihat pada hadis ini. Pertamanya, wanita tersebut adalah pelaku dosa besar, iaitu berzina (pelacuran). Namun, bukan itu yang diambilkira, sebaliknya keikhlasan wanita tersebut. Wanita tersebut bersimpati dengan seekor anjing! Walaupun anjing merupakan binatang najis mughallazah, tetapi ia tidak bermaksud kita perlu memandang jijik terhadap binatang tersebut. Wanita tersebut tetap sudi membantu anjing tersebut! Itu keikhlasan yang pertama. Yang keduanya, “ia turun ke dalam telaga dan mengangkut air dengan kasutnya”! Ini menunjukkan, betapa nekad wanita tersebut untuk membantu si anjing yang kehausan. Jelaslah keikhlasan dan ikhtiar yang dilakukan wanita ini, yang datang dari hati yang suci, itulah yang menjadi sebab kepada pengampunan dosa beliau.

Dalam sebuah hadis yang lain pula, diriwayatkan oleh Ibnu Umar, Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud:

“Seorang wanita masuk Neraka kerana seekor kucing yang diikatnya. Dia tidak memberinya makan dan tidak membiarkannya makan serangga bumi.” Satu lagi kisah mengenai haiwan, iaitu kucing. Seorang wanita yang menzalimi kucing. Dia mengikat kucing tersebut, malah tidak memberi makan, dan tak bagi pula kucing tersebut cari makanan. Ini menunjukkan betapa keji dan kerasnya hati wanita ini. Dan neraka jualah tempat akhirnya.

Maka kita boleh lihat sendiri, betapa besarnya kelebihan menyayangi haiwan! Rasulullah tidak menyuruh kita bela haiwan tersebut smpai gemuk beranak pinak dan sebagainya, tetapi cukuplah sekadar mengasihani dan tidak menzalimi mereka.




Thursday, August 11, 2011

nocturnal

Salam 1 Malaysia

Nocturnal yeahhhhhh
jam menunjuk kan sdh pukul 1.54 pagi
wahhh smpai bile aku nak berjage nie

sesape yg minat nak upah aku jd guard pon boley tp gaji kne masyukk la
hahhaa
bnyk chantek muka ko cik LijaCapian
eh pompuan rupenye ade haty nak jd guard kunun mcm la ko berani sgt kene sergah manusia pon ko takut nie kan pulak mahluk ghaib hahahha ape aku merepek nie kembali ke main topic

ok aku nie de masalah cikit untuk tidur malam x tau la knp kan lau kat kampung tue kul 10 kompem aku dah tido ade org kate aku nie mabuk lampu hurmm ade ker ntah la org kate aku iye kan aje hehhehe...

mcm mane nak settle kan pron aku nie erk ...
jeng jeng jeng aku tau mcm ner nak kasi aku nie tidor lena hahha
guna lah Alpha Lipid Sleep Time




say gud2 bye2 too mizz imsomnia hahhaa

product nie kak maz yg promote kat aku die kate insyaallah dengan megamalkan susu nie masalah imsomnia tue ley hilang ... betol atu tidak nanti aku try hehheh...
ape yg ade dlm product nie kap erk aku nak bace balik brochure yg die bg kat cafe kelmarin

sat na nak baca nie ...

ok tada ...

ia mengandungi

1- protien yg unik : telah diproses khusus untuk meningkat kan kualiti tidur ..
( woww kualiti tidur nie yg aku cr selama nie )

2-Vitamin D : untuk ketenangan minda semasa tidur dan juga membantu penyerapan kalsium / phosphorus

3- Ada 3 jenis Magnesium : membantu merenggang ka otot dan membantu penyerapan kalsium.

4- Alpha Lipid : Bahan unik bio-aktif yang membantu meningkatkan tahap penyerapan bahan
aktif ke seluruh badan .

should try it or not ...maybe yes so kpd sesiapa yg ade masalah nocturnal or imsomnia nie especially student try this product for sweet dreams at nite ....

Kueh D`Bulan Ramadhan

Salam 1 Malaysia

Bulan Ramadhan sinonim ngan bulan untuk beribadah , namun ramai ynag mengaitkan nya dengan bulan Pesta Makanan .... huhhh maklumla tyme nie kan ade bnayak bazar yang menyediakna juadah untuk berbuka seperti lauk pauk air minuman hinga lah ke kueh mueh ...
bermacam2 kueh mueh yg ade mak lum la org mcm saya nie jarang duk negeri orang so mane nak kenal kueh2 nie sume tp kwn saya ade kenal kan mcm2 jenis kueh ...
nak tau ape tgk list nie hehhe

Perhatian, senarai Kuih yang merbahaya!

Kuih paling gangster = Lompat Tikam

















Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling keji = Taik Itik













Kuih bajet cute = Cek mek molek
Kuih untuk awet muda = Seri Muka
Kuih takut untuk dimakan = NAGAsari














Kuih paling ***** = doDOL (ini kuih ke?)
Kuih paling style = Kuih CARA
Kuih untuk mekap = Tepung Gomak
Kuih paling alim = Kuih Ketayap
Kuih berlagu = Qasidah
Kuih ala hispanic = Kuih Lopez
Kuih paling lembap = Kuih Siput
Kuih paling kaya = Jala Emas
Kuih paling jauh = Kuih Bulan
Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk
Kuih meletup/pengganas = Kuih Bom
Kuih suka pukul = Kuih Lompang
Kuih dalam zoo = Badak Berendam
Kuih yang dicipta oleh Sam Polis Trafik = Sampreeeeettttt
Kuih Mami Penang Lip Lap Lip Lap = Kuih Gelang
Kuih suka pow = Pau
Kuih kuat cikcur disebalik batu = Cucur Udangzzzzz
kuih yg bangun sendiri - kuih bangkit
kuih org x mandi = BAU-LU
kuih paling tenteram - kuih makmur
kuih paling banyak = kueh mueh
kueh bajet gebu = apam gebu


p/s : macam2 la manusia nie

Snow

wink saYa


ShoutMix chat widget

buble